Кадър: Нова ТвИдва нова икономическа криза, но такава винаги идва веднъж на

...
Кадър: Нова ТвИдва нова икономическа криза, но такава винаги идва веднъж на
Коментари Харесай

Експерти взривиха ефира с много лоша новина за България: Удря ни

Кадър: Нова Тв

Идва нова икономическа рецесия, но такава постоянно идва един път на към 10 години. Разбира се, спадовете не постоянно значат рецесия, само че ние сами я провокираме, тъй като непрекъснато напомпваме растежа, напомпваме парите и я предизвикваме да ни удари. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия Петър Ганев от Института за пазарна стопанска система.

,,При нас рецесията, както нормално, ще пристигна на по-късен стадий. Помните, че при последната международна икономическа рецесия от 2007 година тя пристигна при нас към 2009 година Така че до момента в който дойде при нас, тя първо ще мине през Западна Европа``, изясни специалистът.

,,Трябва да бъдем подготвени, макар че икономическата ни конструкция е много по-добре, в сравнение с беше преди 10 години. Но евентуално износът ни ще бъде ударен``, предвижда Ганев.

По думите му икономическата конструкция стартира да се срутва тогава, когато при лимитирани запаси всички стартират да употребяват и влагат.

,,Кризата е нещо обикновено, защото и пазарните резултати от време на време се водят от доста емоции``, добави по тематиката другият икономист в студиото Атанас Пеканов.

Според него един от методите за попречване на рецесията е да се вършат вложения, а не толкоз рестрикции.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР